20.04.2017. / 15:04h Crna hronika - Granična policija BiH

Otkriveni falsificirani vozačka dozvola, lična karta i broj šasije

Otkriveni falsificirani vozačka dozvola, lična karta i broj šasije
Službenici Jedinice granične policije Bijeljina 20.4.2017. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi spriječili su ulazak osobe putničkim motornim vozilom Peugeot, registarskih oznaka Republike Srbije, jer su prilikom graničnih provjera uočene nepravilnosti broja šasije.

Vozilom je upravljao M.B. (1982.), državljanin Srbije. Prema nalogu tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, M.B. i vozilo predati su službenicima Stanice granične policije Badovinci Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Također, službenici ove jedinice dan ranije otkrili su falsificiranu vozačku dozvolu Austrije koju je na uvid dao M.G. (1983.) prilikom izlaska iz BiH na MGP Popovi. Državljanin Republike Srbije kontroliran je u Golfu, srbijanskih registarskih oznaka. Prema naredbi tužioca OJT u Bijeljini, vozačka dozvola je privremeno oduzeta. U toku je daljnji rad na ovom slučaju. 

Službenici Jedinice granične policije Doljani 19.4.2017. lišili su slobode V.T. (1990.), državljanina Albanije, nakon što je pregledom kod njega otkrivena falsificirana lična karta Rumunije. Kontroliran je na ulasku u BiH, na MGP Bijača i tom prilikom na uvid je dao originalnu putnu ispravu Albanije. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „krivotvorenje isprave“, državljanin Albanije, uz izvještaj o krivičnom djelu, bit će predat Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona na daljnje postupanje.

 

(Vijesti.ba)
 
 

 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!