Sarajevo -3 °C Srijeda 21.03.


19.04.2017. / 23:44h Muzika & Film - 23. izdanje festivala 21. aprila

Željka Bošnjak Zovko feat. Unanimo s pjesmom "Reci mi" na Melodijama Mostara 2017.

Željka Bošnjak Zovko feat. Unanimo s pjesmom
Na 23. izdanju festivala zabavne muzike „Melodije Mostara 2017.“ koji se održava u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u petak 21. aprila s početkom u 21:00 sat predstavljaju se i mostarske muzičke snage Željka Bošnjak Zovko u saradnji s producentskim duom Unanimo.

„Reci mi“ naziv je pjesme koju će izvesti, a čije stihove potpisuje Željka Bošnjak Zovko, dok je muzika nastala u tandemu sa duom Unanimo koji su zaslužni i za aranžman i produkciju. 
 
„Raduje me povratak na festival Melodije Mostara na kojima sam napravila svoje prve muzičke korake, a posebno me veseli saradnja s producentskim duom Unanimo iz koje se izrodila jedna odlična i jako moderna, house, pop stvar. Dečki iz Unanima su svjetski, a naši i već imaju popriličan broj saradnji sa brojnim inozemnim izvođačima, stoga sam počašćena što se publici u svom gradu prvi put predstavljaju upravo s mojom autorskom pjesmom“, ističe Bošnjak Zovko te otkriva saradnike koji su još sudjelovali u nastanku novog uratka.
 
„Pjesma je snimana u studiju Tempo u Sarajevu kod Almira Ajanovića, a prateće vokale  otpjevala je prošlogodišnja predstavnica Bosne i Hercegovine na Eurosongu – Dalal Midhat Talakić, dok je  mastering rađen čak u Londonu. Kao i dosadašnjih godina i za ovaj nastup spremamo jako zanimljiv scenski nastup koji će uljepšati moji dragi plesači iz plesnog studija B-Dance“, otkriva Bošnjak Zovko.
 
Kako je publika već ranije navikla, Željka će se dan poslije, 22. aprila pojaviti i kao autorica i koreografkinja na Malim Melodijama Mostara, a njezinu kompoziciju „Mama hvala ti za sve“ prezentirati će vokalno plesna grupa B-Stars koju čine talentovane djevojčice, inače višestruko nagrađene na ovom festivalu. 
 
Kome će ove godine pripasti Grand Prix - Zlatno sunce Mostara i ostale nagrade koje dodjeljuju publika i stručni ocjenjivački sud, ovoga petka doznati će posjetioci u Kosači, kao i gledatelji BHT1 koji će direktno prenositi ovaj tradicionalni festival. 


 

(Vijesti.ba)

 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!