Sarajevo -3 °C Srijeda 21.03.


19.04.2017. / 11:47h Crna hronika - U protekla 24 sata

Na području KS-a 34 saobraćajne nezgode i hapšenja zbog droge

Na području KS-a 34 saobraćajne nezgode i hapšenja zbog droge
Na području Kantona Sarajevo u protekla 24 sata dogodile su se 34 saobraćajne nezgode, od toga 30 s materijalnom štetom i četiri s nastradalim osobama kojom prilikom su četiri osobe lakše povrijeđena.

Zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita iz saobraćaja su isključene tri osobe, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i neregistrovano motorno vozilo.

UHAPŠEN ZBOG DROGE
U utorak u 02,30 sati u mjestu Podlugovi, općina Ilijaš, policijski službenici V PU lišili su slobode R.E., rođen 1994.godine u Velikoj Kladuši, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa kod istog su proneđena i oduzeta dva paketića sa zeljastom materijom koja asocira na drogu marihuanu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNCI "ZELENI PUT"
U utorak u 20,15 sati u ulici Zeleni put, općina Ilidža, N.N. osoba izvršila je krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Zeleni put”. Tom prilikom maskirana N.N. osoba je uz prijetnju pištoljem, otuđilo određenu sumu novca, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Razbojništvo nad radnicom u prodavnci "Konzum"
U utorak u 18.30 sati u ulici Topal Osman Paše, općina Novo Sarajevo, dvije N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Konzum”. Tom prilikom maskirane N.N. osobe su uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca

UGROŽAVANJE SIGURNOSTI
Dana 18.04.2017. godine u 12,30 sati u ulici Nahorevska, općina Centar Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode mldb. K.E., rođen 1999.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 183. KZ F BiH (Ugrožavanje sigurnosti). O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a mldb. K.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

PRONALAZAK DROGE
U utorak u 16.15 sati u ulici Osik, općina Ilidža, policijski službenici Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a lišili su slobode T.J. rođen 1979.godine u Foči, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa kod istog su proneđena i oduzeta dva paketića s materijom koja asocira na drogu "speed" i paketića sa zeljastom materijom koja asocira na drogu "marihuanu". O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a T.J. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe, saopćeno je iz MUPKS-a.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!