Sarajevo -5 °C Nedjelja 25.02.


20.03.2017. / 20:25h Regija - Lider radikala

Šešelj: Pozvao bih Ruse da uspostave baze u Srbiji

Šešelj: Pozvao bih Ruse da uspostave baze u Srbiji
Kandidat SRS za predsjednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da bi kao predsjednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji.

Gostujući na Radio-televiziji Srbije (RTS), lider radikala je kazao da bi sa funkcije predsjednika države pokušao da ubijedi vladu da Srbija treba da pristupi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbjednosti (ODKB) čije su članice, pored Rusije, i Bjelorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Jermenija.

"Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresovana za naše članstvo u ODKB. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sistemima i sistemima (protivvazdušne odbrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske, a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bi onda mogli da podignemo životni standard vojnika i oficira", kazao je Šešelj.

On je ocijenio i da se za aktuelni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski" kao i da Moskva ne smije da kvari odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobjedu na predstojećim predsjedničkim izborima.

Govoreći o protivkandidatima na izborima 2. aprila, Šešelj je ocijenio da su mu Vuk Jeremić i Saša Janković "najveći rivali u prvom krugu".

"Zato i pokušavam da ih pobijedim iznoseći kompromitujuće materijale o njima. Jankovića kompromituje ubistvo koje se dogodilo u njegovom stanu i to njegovim pištoljem, mada ne mogu kažem da je bilo namjerno. Jeremić i Boris Tadić su u najmanju ruku zataškavali ubistvo dvojice gardista 2004. godine", kazao je Šešelj.

On je dodao i da cijeni predsjedničke kandidate Milana Stamatovića, Aleksandra Popovića i Milana Parovića, navodeći da nema saznanja da su se ikada kompromitovali.


(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 25

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još