Sarajevo -5 °C Nedjelja 25.02.


20.03.2017. / 16:46h BiH - Viši sud u Beogradu

Suđenje za zločin u Srebrenici odgođeno za 13. april

Suđenje za zločin u Srebrenici odgođeno za 13. april
Suđenje osmorici pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske, optuženih za zločine nad civilima u selu Kravice kod Srebrenice, odloženo je danas za 13. travnja pred Odjelom za ratne zločine Višeg suda u Beogradu zbog izostanka optuženog Dragomira Parovića.

Parovićev branitelj sudu je priložio medicinsku dokumentaciju hitne medicine iz Novog Sada, prema kojoj optuženi nije mogao doći na današnje suđenje.

Sud je nakon toga odgodio suđenje, ali i naložio branitelju da mu u roku od tri dana dostavi detaljnu medicinsku dokumentaciju o Parovićevom zdravstvenom stanju.

U ovom procesu optužnica tereti Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Svi optuženi su se ranije izjasnili da nisu krivi po optužbama, a detaljnu obranu za sada je iznio samo Batinić dok su Nedeljković i Golijanin odbili da to učine.

Tužiteljstvo za ratne zločine tereti okrivljene za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u suizvršiteljstvu, a u ovom postupku planirano je saslušanje mnogobrojnih svjedoka i eksperata kao i izvođenje drugih dokaza.

Optuženi se terete da su u Srebrenici počinili ratni zločin nad civilnim stanovništvom, tako što su u hangaru "Kravice" 14. srpnja 1995. godine ubili 1.313 Bošnjaka, javlja Tanjug.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!