Sarajevo -2 °C Petak 23.03.

20.03.2017. / 14:05h Zanimljivosti - Nije se šišala punih 20 godina

Aliia Nasyrova je vlasnica kose duže od dva metra

Aliia Nasyrova (27) iz Rige u Latviji se nije šišala punih 20 godina. Tvrdi da je dužina njene kose 230 centimetara, da teži dva kilograma i da joj je za nju potrebno dodatno mjesto u krevetu. Njen muž Ivan Balaban kaže da Allia svoju kosu smatra članom obitelji, prenosi The Sun.

- Kosa mi je toliko teška da mislim da je teža od naše mačke - kaže Aliia.

Ona ističe  da joj je potreban cijeli dan da kosu opere, počešlja i osuši, a Ivan priznaje da u raspored uvijek moraju uvrstiti i njegu kose.

Ipak, ni Ivan nema ništa protiv ženine kose. Kaže da je ponosan što je nije ošišala toliko dugo vremena.

- Uvijek pazim da joj u krevetu ne oštetim kosu - kaže muž Ivan koji priznaje i da voli znatiželjne poglede na cesti.

Allia je počela puštati kosu inspirirana Disneyjevim princezama poput Zlatokose.

- U djetinjstvu sam jako voljela dugu kosu. Htjela sam imati kosu poput princeza. S obzirom da mi je kosa jako, jako duga nekad slučajno stanem na nju. Vani uvijek pazim da nosim i šešir. U posebnim prigodama napravim pletenicu - kaže Allia.

Ona kaže da na društvenim mrežama ne gledaju svi blagonaklono na njenu kosu.

- Pišu da je ošišam i da je se riješim. Ali ja ne reagiram na to - dodaje.

Prema njenim riječima ona nema namjeru da se ošiša.

- Najgora noćna mora mi je da mi se zalijepi žvaka u kosu. Jednom mi je u djetinjstvu neko zalijepio žvaku u kosi u pozorištu. To je bila prava tragedija. Morala sam se ošišati - dodaje Allia.

- Nemam namjeru takmičiti se za Guinnessovu knjigu rekorda s obzirom da je najduža kosa, koliko znam, duža od pet metera. Mislim da je moja najduža u Latviji - rekla je.

(Vijesti.ba / Avaz)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!