19.03.2017. / 23:42h Zanimljivosti - Šokantne tvrdnje naučnika

"Svemir je hologram, umišljamo da ga vidimo!"

Cijeli Svemir mogao bi da bude jedan ogromni i kompleksni hologram, a naše viđenje života i svijeta u tri dimenzije prostora mogla bi da bude samo iluzija, kažu naučnici.

Kako piše britanski “Indipendent”, astrofizičari su proučavali pozadinske svemirske mikrotalase, ostatke “Velikog praska” i nastanka Svemira. Nakon svega toga kažu da su pronašli značajne dokaze da je Svemir samo hologram.
 
Postoji jednak broj dokaza za tu neobičnu teoriju kao što postoji dokaz za tradicionalno viđenje svemira, kažu astrofizičari sa Univerziteta u Southamptonu.
 
Oni su sarađivali sa kolegama u Kanadi i Italiji da bi uspješno sproveli svoje istraživanje.
 
Ono što vidimo od našeg Svemira moglo bi da se uporedi sa “tri de” efektima u bioskopu, iako u bioskopu ne koriste holograme. Dok gledamo te filmove, vidimo dubinu slika, iako znamo da je zapravo riječ o slikama na ravnom platnu. Naš svemir je možda samo uverljivija verzija takvog efekta, pojašnjavaju astrofizičari.

 

(Vijesti.ba / Avaz)

 


Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još