Sarajevo 3 °C Subota 24.03.


15.03.2017. / 16:29h Muzika & Film - "Apsolutno protiv zabrana"

Gabi Novak zabranila korištenje Arsenove pjesme u kampanji zabrane abortusa

Gabi Novak zabranila korištenje Arsenove pjesme u kampanji zabrane abortusa
Supruga pokojnog hrvatskog kantautora Arsena Dedića Gabi Novak i sin Matija Dedić usprotivili su se korištenju njegove pjesme "Kad se male ruke slože" u kampanji za zabranu abortusa koju je pokrenuo pokret "Prolife".

"Nije mi drago kada čujem da se Arsenova pjesma povezuje sa nekakvim zabranama. Niko nas nije ni kontaktirao ni javio da želi da koristi pjesmu 'Kad se male ruke slože'. Međutim, u Hrvatskoj je običaj da se od vlasnika ne traži dozvola. Prijatelji su me obavijestili da su gledali film u kojem se izvodi ta pjesma, a ja o tome nisam imala pojma", rekla je supruga pokojnog kantautora.
 
Ona je dodala da se, kada je riječ o abortusu, njen stav dijametralno razlikuje od politike "Prolifa", prenose hrvatski mediji.
 
"Apsolutno sam protiv zabrana. Majka ima pravo da odluči da li će da rodi i njena odluka se mora poštovati, ukoliko na to nije spremna zbog životnih uslova ili teške malformacije fetusa", naglasila je ona.

 

(Vijesti.ba / SRNA)


Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!