Sarajevo 3 °C Utorak 20.03.


14.03.2017. / 18:07h Dobar - Nepotrebni finansijski nameti

Ismir Jusko

Ismir Jusko
Na poziv ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismira Juske, danas je održan sastanak sa federalnim ministrom prometa i komunikacija Denisom Lasićem. Tema današnjeg sastanka, između ostalog, odnosila se i na problematiku provođenja ispitivanja eko testa na području FBiH.

Razmatrajući nastalu problematiku, konstatirana je neusklađenost pojedinih zakonskih i podzakonskih odredaba koje propisuju predmetnu oblast, kao i potreba usklađivanja iste u što kraćem periodu.

U tom kontekstu, a uzimajući u obzir i činjenicu stupanja na snagu Izmjena i dopuna Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u Bosni i Hercegovini sredinom februara tekuće godine, i obavezu usklađivanja i donošenja podzakonskih akata proisteklih iz navedenog Zakona, ministar Jusko će formirati radnu grupu, koja će u što kraćem roku usaglasiti i dostaviti Prijedlog pravilnika o tehničkim pregledima, kao i jedinstvenog cjenovnika koji se odnosi na provođenje poslova tehničkog pregleda.

Radna grupa bit će formirana od predstavnika Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, kao i nadležnih entitetskih institucija i Brčko distrikta.

Početkom naredne sedmice planiran je sastanak ministra Ismira Juske sa resornim entitetskim ministrima na kojem će, pored ostalog, biti razgovora i o predmetnoj problematici.

Za Ministarstvo komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine svaki nepotrebni finansijski nameti građanima Bosne i Hercegovine nisu prihvatljivi.

(Vijesti.ba / NAP)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Podijeli ovaj članak