Sarajevo 3 °C Utorak 20.03.


14.03.2017. / 13:11h Muzika & Film - Vijeće za regionalnu saradnju

SFF-u nagrada Prvak regionalne saradnje u jugoistočnoj Evropi

SFF-u nagrada Prvak regionalne saradnje u jugoistočnoj Evropi
Vijeće za regionalnu saradnju (RCC) odabralo je Sarajevo Film Festival (SFF) za Prvaka regionalne saradnje u jugoistočnoj Evropi za 2016. godinu. Nagradu će direktoru festivala Mirsadu Purivatri zvanično uručiti generalni sekretar Vijeća Goran Svilanović na svečanosti koja će biti održana 15. marta u Sarajevu.

Nagrada Prvak regionalne saradnje predstavlja priznanje pojedincu ili instituciji za koju Vijeće za regionalnu saradnju i njegov generalni sekretar smatraju da je tokom prethodne godine najviše doprinijela razvoju regionalne saradnje u jugoistočnoj Evropi.
 
Radi se o godišnjoj nagradi koja je uvedena 27. februara 2013. godine povodom pete godišnjice Vijeća. Prvi lauerat bio je Centralnoevropski sporazum o slobodnoj trgovini - CEFTA 2006, a nakon njega slijede Regionalni centar za razvoj preduzetničkih kompetencija u jugoistočnoj Evropi (SEECEL), Sekretarijat Energetske zajednice (EnC) i Evropski fond za Balkan (EBF) kao prošlogodišnji dobitnik ove nagrade. 
 
SFF je, kao vodeći i najveći filmski festival u jugoistočnoj Evropi i među većima u Evropi, prepoznat zbog svojih kontinuiranih napora na promociji regionalnih filmskih dostignuća i talenata kao i zbog svoje posvećenosti razvoju i rastu zajedno sa regionom kao i za njega čineći ga tako dijelom svjetske filmske scene.
 
Program CineLink i Sarajevo Talent kampus u sklopu SFF-a doprinose unaprijeđenju regionalne saradnje na polju umjetnosti te vode međusobnoj toleranciji i razumijevanju u jugoistočnoj Evropi i van nje, saopćeno je iz RCC-a.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!