Sarajevo 2 °C Ponedjeljak 19.03.


13.03.2017. / 17:09h Zanimljivosti - Svjetski kulinarski događaj

"Okus Francuske" u osam bh. restorana

Kulinarski događaj ''Okus Francuske'' - (Goût de France) u Bosni i Hercegovini bit će održan u osam restorana, a počinje u Sarajevu 21. marta kada će biti održan u brojnim državama svijeta.

Nakon glavnog grada BiH, 24. marta bit će održan u Banjoj Luci, a potom 30. marta u Mostaru.

Na inicijativu francuskog ministarstva vanjskih poslova i slavnog kuhara Alaina Ducassea događaj je održan 2015. i 2016. godine.

Večere će biti održane u cilju slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti te zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica.

Više od 2.000 glavnih kuhara i restorana trebalo bi učestvovati u ovom događaju s vlastitim jelovnicima inspirisanim francuskom gastronomijom.

''Okus Francuske'' je javni događaj, a jelovnici će biti pripremljeni samo za ovu priliku. Jelovnici se sastoje od obogaćenog aperitiva, predjela, jednog ili dva glavna jela, plate sireva, deserta i francuskih vina i šampanjca, saopćeno je iz Ambasade Francuske u BiH.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!