7°C
Mostar 10°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

12.03.2017 / 14:03 Ostali sportovi - Zauzeo 32. mjesto

Branković nastupio na SP u brzom klizanju u Roterdamu

Branković nastupio na SP u brzom klizanju u Roterdamu
Edin Branković / Vijesti.ba
Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, nastupio je ovog vikenda na Svjetskom prvenstvu u Roterdamu (Holandija).

-U konkurenciji 57 najboljih brzoklizača svijeta, Branković je imao dobar nastup. U trci na 1.500 m zauzeo je 32. mjesto s postignutim vremenom 2:19.769. Ovo ostvareno vrijeme je 20-to najbolje na 1.500 m. Na žalost, zbog spleta okolnosti koje su uobičajene u brzom klizanju, naš reprezentativac ovog puta nije uspio ući u polufinale Svjetskog prvenstva. Sličan nastup imao je i na 500 m.

Biti plasiran u sredini najboljih brzoklizača svijeta, koji imaju sve od svojih država, između ostalog i neograničen budžet za pripreme i nastupe, dok naši takmičari nemaju skoro ništa od toga. Imajući u vidu samo to, ovaj rezultat našeg reprezentativca je itekako dobar - navodi se u saopćenju Saveza klizačkih sportova BiH.

Iz ovog Saveza dodaju da su zadovoljni nastupom našeg reprezentativca, posebno načinom s kojim predstavlja BiH u svijetu. Kod Brankovića se već sada osjeti vidan napredak, posebno od primjene nove tehnike klizanja, koja bi mu u konačnici trebala omogućiti, da u kvalifikacijama, koje se održavaju na tri kontinenta, od septembra do decembra ove godine, izbori odlazak u Pyeong Chang (Južna Koreja) na ZOI 2018, što je krajni cilj Brankovića i Saveza.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo