Sarajevo 13 °C Subota 17.03.


09.03.2017. / 16:47h Muzika & Film - Rok za prijave 9. maj

SFF: Otvoren konkurs za mlade filmske profesionalce

SFF: Otvoren konkurs za mlade filmske profesionalce
Konkurs za učešće mladih filmskih profesionalaca iz jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza u programu Talents Sarajevo, u okviru 23. Sarajevo Film Festivala, otvoren je, a rok za prijave je 9. maj.

Talents Sarajevo 2017, koji će biti održan između 12. i 17. augusta, okupit će mlade glumce, reditelje, scenariste, producente, montažere, direktore fotografije i filmske kritičare iz zemalja jugoistočne Evrope, a ove godine pozvani su i montažeri da se prijave na učešće u ovom programu.
 
Ovaj program SFF-a osnovan u saradnji s Internacionalnim filmskim festivalom u Berlinu i programom Berlinale Talents, a u proteklih deset godina Talents Sarajevo se isprofilirao u regionalni centar za upoznavanje i trening nadolazećih filmskih profesionalaca, saopćili su danas organizatori SFF-a.
 
Jedanaesto izdanje nudi bogat Summit program, koji se sastoji od master-časova, moderiranih razgovora i interaktivnih panel-diskusija, upotpunjen laboratorijima za razvoj projekata Pack&Pitch i Script Station, te studio programima i radionicama, namijenjenim pojedinačnim profesijama, kao što su Acting Studio, Camera Studio, Film Stage Studio i Talent Press.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!