Sarajevo -7 °C Ponedjeljak 26.02.


08.03.2017. / 20:43h Dobar - Otklonjen problem u vezi s izdavanjem pasoša

Mirko Šarović

Mirko Šarović
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović izjavio je novinarima u Sarajevu da se došlo do rješenja problema izdavanja pasoša, koji će po njegovim očekivanja biti otklonjen do 21. marta.

- Nadležna Agencija za identifikacione dokumente BiH (IDDEEA) dobila je zeleno svjetlo od nadležnog tijela za javne nabavke da može pristupiti procesu koji omogućava izbor ponuđača za osiguranje pasoša u skladu sa zakonskom procedurom kako bi se stigli rokovi do 21. marta - naglasio je Šarović
 
U narednim mjesecima pripremat će se dugoročno rješenje, o čemu ga je, kako kaže, na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH informirao resorni ministar Adil Osmanović.
 
Agencija za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine (IDDEEA) saopćila je da je danas od Ureda za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine zaprimila zaključak kojim se postupak pokrenut po žalbi francuske kompanije „Gemalto“ obustavlja jer je ova kompanija odustala od žalbe.
 
IDDEEA je odmah nakon zaprimanja zaključka izvršila ocjenu blagovremeno dostavljenih zahtjeva za učešće u pregovaračkom postupku nabavke pasoških knjižica i utvrdila da uslove za nastavak postupka ispunjavaju kompanije UAB „Garsu pasaulis“ iz Litvanije i Mühlbauer d.o.o. Banja Luka.
 
Ovim je postupak nabavke pasoških knjižica nastavljen u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

 

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak