Sarajevo 9 °C Subota 17.03.


04.03.2017. / 23:16h Loš - Ozbiljne prijetnje smrću

Prijetnje Ahmetoviću

Prijetnje Ahmetoviću
Sadik Ahmetović, zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine, potvrdio je medijima da je dobio ozbiljne prijetnje smrću. Kako je rekao dobio je poziv od muškarca sa nepoznatog broja, koji ga je upozorio „da ako ovako nastavi, sa političkim djelovanjem, da će mu djeca završiti u nekoj od bh. rijeka“.

"Mogu potvrditi da sam primio ozbiljne prijetnje i da sam o svemu obavijestio nadležne sigurnosne agencije. Nepoznata muška osoba me nazvala sa nepoznatog broja i upozorila me da ako ovako nastavim sa ovakvim političkim djelovanjem da će moja djeca završiti u nekoj od bh. rijeka.

S obzirom na to da sumnjam da iza prijetnji stoje iste one osobe koje su organizovale napad na državnog ministra Adila Osmanovića - ove prijetnje shvatam vrlo ozbiljno, te očekujem da će ih isto tako shvatiti i istražni organi koji su o svemu obaviješteni.

Žao mi je što policija u Srebrenici nije svjesno dostavila organizatore napada na ministra Osmanovića jer ima indicija da je policija za sve znala i da ima pojedinaca iz policije koji su učestvovali u organizaciji napada, stoga je jako važno da SIPA preuzme ovaj slučaj kako bi vratili sigurnost u Srebrenicu", rekao je za Vijesti.ba Sadik Ahmetović.

Ahmetović je jučer komentarisao odluku Skupštine Opštine Srebrenice da Zlatnu plaketu dodjeli Vladi Srbije, a u komentaru je naveo da je ta odluka skandalozna.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Podijeli ovaj članak