Sarajevo -7 °C Ponedjeljak 26.02.


04.03.2017. / 02:12h Dobar - Izvinio se Mogerini

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić
Danas u parlamentu Srbije nisam se osećao kao neko ko je dobar gost i kao neko ko bi u ovoj zemlji trebalo da bude domaćin gospođi Mogerini i žao mi je zbog toga - rekao je Vučić tokom zajedničkog obaćanja sa Mogerinijevom.n je naveo da je legitimno pravo poslanika da svoju volju izrazavaju na način na koji žele, ali da su to mogli da urade pristojnije i drugačije. - To raditi 20 minuta bez prestanka pred jednom ženom nije baš ni džentlmenski, ali, šta ćete, to je današnjica - rekao je Vučić.

Bez obzira na teške razgovore koje smo vodili, Srbija ostaje na evropskom putu. EU je za nas najvažnija destinacija. nastavićemo da ispunjavamo svoje obaveze na putu ka EU, ali ali ćemo uvek čuvati svoju slobodu i nezavisnost čime se ponosimo - izjavio je premijer Aleksandar Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini.Vučić je rekao da oni koji govore da Srbiji nije mesto u EU ne čine dobro Srbiji i upitao ih a gde to oni žele da Srbija ide, i odakle dolazi najveći broj kompanija koje zapošljavaju desetine hiljada radnika.

- EU je naše najveće tržište - rekao je Vučić, koji je poručio da će Srbija učiniti sve da se sačuva mir i stabilnost u regionu.

Mogerini: Demokratski je izražavati svoje mišljenje

Federika Mogerini je na srpskom jeziku zahvalila Srbiji na hvala vam na božanstvenom gostoprimstvu i poručila da je Srbiji mesto u EU, gde je dobrodošla.

- Bez obzira na sve diskusije i debate, Brisel je prepoznao da je Srbija opredeljena za evropski put - kazala je Mogerini i istakla da je mir i stabilnost u regionu najvažniji, uz razvijanje dobrosusedskih odnosa na Zadnom Balkanu.

 


Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak