Sarajevo 13 °C Subota 17.03.


03.03.2017. / 20:23h Muzika & Film - The Edit

Jane Fonda otkrila da je bila silovana i zlostavljana

Jane Fonda otkrila da je bila silovana i zlostavljana
Američka filmska zvijezda Jane Fonda rekla je u povjerenju da je u djetinjstvu bila "silovana" i "spolno zlostavljana", u razgovoru za britanski časopis The Edit.

"Imam puno toga reći o posljedicama patrijarhata; silovali su me i spolno zlostavljali dok sam bila dijete, izbacili me s posla jer nisam htjela spavati s poslodavcem i uvijek sam mislila da sam sama za to kriva", rekla je 79-godišnja glumica, dobitnica dvaju Oscara.
 
"Poznajem djevojke koje su bile silovane a ne misle da je to bilo silovanje", dodala je u tom razgovoru objavljenom u četvrtak u The Editu, izdanju platforme za internetsku kupnju Net-a-Porter.
 
"Kažu: To je sigurno zato što sam rekla 'ne' na krivi način", dodaje Fonda. "Ženski pokret nas je naučio da nismo krive za silovanje i druga zlostavljanja", rekla je ta ikona aerobika u razgovoru s američkom glumicom Brie Larson, prenosi Hina. 
 
Jane Fonda, kći glumca Henryja Fonde, poznata po svom aktivizmu za ženska prava i za mir u svijetu, počela je snimati početkom 1960-ih i jedna je od istaknutih osoba prosvjeda protiv Vijetnamskog rata u SAD-u 1960-ih i 1970-ih.
 
(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!