Sarajevo 9 °C Subota 17.03.


02.03.2017. / 18:36h Loš - Policija istražuje slučaj

Snajperi u Srebrenici

Snajperi u Srebrenici
Službenici Policijske stanice Srebrenica su obavili protivdiverzioni pregled u ovom objektu u kojem je u 12.30 sati trebalo da bude održan prijem, a kojem je trebalo da prisustvuje i potpredsjednik RS Ramiz Salkić.

U Domu kulture u Srebrenici jučer je, neposredno prije održavanja prijema povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, pronađeno šest optičkih nišana za puške, koje je iz zgrade pokušao da iznese radnik Turističke organizacije.

Po saznanjima EuroBlica, službenici Policijske stanice Srebrenica su obavili protivdiverzioni pregled u ovom objektu u kojem je u 12.30 trebalo da bude održan prijem, a kojem je trebalo da prisustvuje i potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić.

Tokom pregleda objekta jedan policajac zaustavio je službenika TO Srebrenica, koji je izlazio iz kancelarije noseći u rukama kartonsku kutiju. Na pitanje policajaca šta je unutra, rekao je da nosi tonere za štampač.

Policajac je tražio da otvori kutiju i unutra pronašao optičke nišane.

Kako saznaje „EuroBlic“, radnik TO je policajcima rekao da ga je prije protivdiverzionog pregleda pozvao drugi radnik S.J. i rekao mu da iznese kartonsku kutiju sa optičkim nišanima, a nakon pregleda vrati u kancelariju.

Policija istražuje slučaj i porijeklo optičkih nišana.

(Vijesti.ba / DEPO)


Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak