Sarajevo -7 °C Ponedjeljak 26.02.


28.02.2017. / 21:03h Loš - 1. mart - "Dan kada je u BiH počeo rat"

Mladen Ivanić

Mladen Ivanić
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je Srni da svako ko pokuša da uvrijedi njega lično dok je kao Srbin na mjestu predsjedavajućeg, istovremeno vrijeđa i cijeli njegov narod i Republiku Srpsku koja ne obilježava 1. mart.

U reagovanju na čestitku koju mu je uputio predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić povodom 1. marta, koji se u Federaciji BiH obilježava kao Dan nezavisnosti BiH, Ivanić je rekao da se iskreno nada da Nikšić nije imao to na umu kada mu je uputio čestitku.
 
"Ovo je klasični pokušaj da slaba politička figura od sebe napravi jaku i očigledno je da to želi da uradi na mom imenu", ocijenio je predsjedavajući Predsjedništva BiH.
 
Ivanić je rekao da Nikšić i njemu slični, nemajući druge argumente, podnose krivične prijave i prave kojekakve incidente, ne bi li pridobili malo medijske pažnje.
 
"Da kroz Nikšićevu čestitku naslovljenu meni istovremeno nije došla i uvreda za cijelu Republiku Srpsku, ovo ne bih ni komentarisao", poručio je Ivanić.
 
On je ponovio da niko Federaciji BiH ne brani da slavi praznik koji želi, ali da je za njega 1. mart dan kada je u BiH počeo rat i dan kada je ubijen prvi Srbin u BiH.
 
Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, uputio je danas Ivaniću i svim građanima BiH čestitku povodom 1. marta.

 

(Vijesti.ba / SRNA)

Podijeli ovaj članak