Sarajevo 0 °C Utorak 20.03.


23.02.2017. / 22:27h SHOW - Renomirani svjetski univerzitet

Harvard proglasio Rihannu humanitarkom godine

Harvard proglasio Rihannu humanitarkom godine
Renomirani svjetski univerzitet Harvard u utorak će američkoj pjevačici Rihanni uručiti nagradu Peter J. Gomes za njezino izuzetno humanitarno i filantropsko djelovanje.

"Zahvaljujući svom radu Rihanna je prikupila novac za izgradnju Centra za onkologiju i nuklearnu medicinu u bolnici na Barbadosu. Svrha izgradnje centra je rana dijagnostika i liječenje raka dojke", kazao je direktor Zadužbine univerziteta Harvard, Alen Kaunter, prenose mediji.

 Pjevačica je angažirana i na pružanju potpore djevojčicama u zemljama u razvoju, kada je u pitanju njihov pristup obrazovanju, a protekle je godine pokrenula program pod nazivom 'Clara Lionel Foundation’s Global Scholarship', čiji je cilj plaćanje univerzitetskih troškova studentima s Kariba, Haitija i Barbadosa koji obrazovanje nastavljaju na univerzitetima u SAD-u.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!