24°C
Mostar 28°C
Tuzla 26°C
Banja Luka 24°C
Bihać 24°C
Powered by Dark Sky

13.02.2017 / 14:33 Politika - Sjednica Glavnog vijeća HNS-a

Ljubić: Totalno ludilo i fašizam iz Sarajeva

Ljubić: Totalno ludilo i fašizam iz Sarajeva
Božo Ljubić / Vijesti.ba
''Djelovanje određenih političkih i medijskih krugova iz Sarajeva može se nazvati samo totalnim ludilom'', rekao je Božo Ljubić predsjednik Glavnog vijeća HNS-a nakon sjednice koju je to tijelo održalo u Mostaru.

''Imenovati ili poistovjetiti sve građane i stanovnike regija i teritorija u BiH gdje je HDZ na vlasti, a to je preko 95 posto Hrvata, nositeljima ustaške ideologije i vrijednosti NDH ja zapravo jedan nacionalistički, rekao bih čak fašistički pristup'', rekao je Ljubić, prenosi Bljesak.info.

Naveo je kako nositelji ovakvih manipulacija dolaze iz političkog Sarajeva te da je ekstremnija u tome ''takozvana nacional-socijalistička ljevica nego ekstremna desnica''.

''To je ono što nas sve skupa u BiH treba zabrinuti. Mi moramo hladne glave vidjeti što je naš interes u BiH, shvatiti da BiH može biti stabilna i funkcionalna samo kao dogovor legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda, a optuživati čitav jedan narod preko stranke koja ga u tom momentu većinski zastupa na ovakav način BiH dovodi u vrlo nezgodnu situaciju i ovaj govor mržnje ljudi koji se predstavljaju kao antifašisti zapravo je duboko opasan za BiH'', rekao je.

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo