20°C
Mostar 24°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

13.02.2017 / 09:53 Politika - "Politika kreiranja mraka"

Mostarski SDP najoštrije osudio 'fašističko divljanje' nad Partizanskim grobljem

Mostarski SDP najoštrije osudio 'fašističko divljanje' nad Partizanskim grobljem
Foto: Vijesti.ba
Mostarski GO SDP BiH najoštrije je osudio 'fašističko divljanje i iživljavanje' nad Partizanskim spomen grobljem u Mostaru te ocijenio kako takav čin predstavlja najgnusniji kukavički atak na sve civilizacijske tekovine i vrijednosti današnje Europe.

 "Pozivamo sve nadležne organe i političke faktore da iznesu svoj jasan i nedvosmislen stav i pokažu svoje demokratsko i proeuropsko opredjeljenje o kojem toliko govore. Zasigurno, u današnjem vremenu kada bar deklarativno želimo biti dio velike europske obitelji, šutnja na ovakvu demonstraciju fašizma u najmanju ruku znači odobravanje", navodi se u priopćenju GO SDP-a  Mostar iz kojega izražavaju uvjerenje kako ovakvi postupci ne odražavaju volju ili mišljene većine građana, već da je u pitanju politika kreiranja mraka i stvaranja tenzija u kojoj ništa nije sveto, pa ni mrtvi osloboditelji Mostara.
 
 Mostarski GO SDP BiH u narednim će danima, na mnoge adrese u zemlji i inozemstvu poslati slike i informacije o Partizanskom spomen groblju, kao nacionalnom spomeniku i arhitektonskom remek djelu, s ciljem  da se ono zaštiti od nasrtaja fašizma i fašista i da se Mostar kao grad zaštiti od ovog višegodišnjeg sramnog divljanja.
 
 "Ako već domaće vlasti nisu, Europa je sasvim sigurno veoma osjetljiva na ovakve iskaze mržnje, fašizma i necivilizacijskog ponašanja", zaključuje iz GO SDP-a Mostar.  

 

(Vijesti.ba / FENA)
 
 

Izdvajamo