Sarajevo 0 °C Srijeda 12.12.


02.02.2017. / 14:20h Politika - "Promocija učešća žena u izborima"

CIK BiH i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH obilježili Svjetski dan izbora

CIK BiH i Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH obilježili Svjetski dan izbora
Konferencijom pod nazivom "Promocija učešća žena u izborima“ Centralna izborna komisija BiH danas je u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH obilježila "Svjetski dan izbora" koji se promovira na inicijativu Udruženja izbornih zvaničnika Evrope (ACEEEO) prvi četvrtak u februaru, javlja Anadolu Agency (AA).

Na konferenciji su se obratili Irena Hadžiabdić, predsjednica Centralne izborne komisije BiH, Semiha Borovac, ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH, i Mirsad Isaković, predsjedavajući Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

"Šta su kvote, kako funkcioniraju i različiti sistemi kvota“ i „Ostvarivanje ravnopravnosti spolova u političkom životu u BiH – izazovi i prilike“ teme su okojima su danas posebna izlaganja imali Stjepan Mikić, član Centralne izborne komisije BiH i Samra Filipović-Hadžiabdić, direktorica Agencije zaravnopravnost spolova BiH.

Centralna izborna komisija BiH već 12 godina organizira manifestacije promoviranja obilježavanja Svjetskog dana izbora i fokusirajući se na najznačajnija pitanja izbornog procesa, naglašava značaj demokratskih izbora kao osnovnog stupa demokracije i demokratske kulture.

(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!