Sarajevo 1 °C Utorak 20.03.


12.01.2017. / 12:08h Politika - SDP BIH

Nakon sastanka sa zločincem Krajišnikom otkazati posjetu Nikolića

Nakon sastanka sa zločincem Krajišnikom otkazati posjetu  Nikolića
Socijaldemokratska partija BiH traži od Predsjedništva Bosne i Hercegovine da se ne sastaje sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, nakon što je on održao zvanični sastanak sa osuđenim ratnim zločincem Momčilom Krajišnikom.

"Takvim  potezom predsjednik Srbije jasno je stavio do znanja da ne poštuje BiH, da svjesno vrijeđa i omalovažava sve žrtve rata u Bosni i Hercegovini, te je potvrdio kako je čovjek prošlosti i sukoba, a ne čovjek budućnosti i saradnje. 
 
Podsjećamo članove Predsjedništva BiH da su oni dužni voditi brigu o interesima svih naroda i građana, a naročito zastupati i braniti interese države BiH. Jednostavno rečeno, gospoda Ivanić, Izetbegović i Čović dužni su već jednom početi djelovati kao predsjednici svih građana ove zemlje.
 
Interes svakog naroda i svih građana u BiH jeste očuvanje mira, uspostave pravde i povjerenja među narodima, te napredak i jačanje države BiH, jer samo tako će biti bolje i Srbima, i Hrvatima, i Bošnjacima i svima ostalim. 
 
Tražimo da Predsjedništvo BiH odmah izda instrukciju svim diplomatama BiH, kojom će tražiti od njih da upoznaju vlasti i javnost zemalja, u kojima djeluju, o ovom potezu predsjednika Republike Srbije.
 
Također, ovim putem pozivamo i sve ambasadore akreditovane u BiH da upoznaju svoje Vlade o neodgovornom i neprihvatljivom činu Tomislava Nikolića.
 
Ukoliko Predsjedništvo BiH ovo ne želi uraditi, nije u stanju uraditi ili bude ignorisalo ovaj poziv jasno će se pokazati kako nije doraslo vremenu u kojem djeluje", saopćeno je iz SDP-a BiH.

 

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 41

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još