Sarajevo 11 °C Subota 17.03.


12.01.2017. / 10:17h Zanimljivosti - Novosti u 2017.

Apple priprema tri nova modela iPada

Apple priprema tri nova modela iPada
Apple bi tokom godine mogao predstaviti čak tri nova modela tableta s dijagonalama ekran od 9,7 do 12,9 inča.

 Čini se kako je Apple u 2017. najveću pažnju posvetio iPhoneu i navodna tri nova modela koje planiraju predstaviti u drugoj polovini godine, uključujući i novi model koji će imati zakrivljeni OLED ekran i mogućnost bežičnog punjenja, no u ovoj kompaniji pripremaju i nove modele tableta koje će predstaviti tokom godine.

Jedan od najpoznatijih analitičara koji Apple prati već godinama, Ming-Chi Quo iz KGI Securitiesa vjeruje kako će Cook i ekipa ove godine – najvjerovatnije već u drugom kvartalu, predstaviti tri nova modela iPada.

Quo, koji se tokom godina dokazao kao jedan od najpouzdanijih izvora kada su u pitanju glasine vezane uz Apple, kaže kako će ova kompanija nadograditi klasični 9,7 inčni iPad s boljom verzijom A9 procesora kakav je ugrađen u iPhone 6S i, što će mnogima biti najvažnije, ovaj bi tablet trebao pojeftiniti.

Trenutno najbolji Appleov tablet, 12,9 inčni iPad Pro, dobiće verziju A10 procesora (A10X) kakav se ugrađuje u iPhone 7 tako da bi novi Pro trebao biti jedan od najjačih tableta na tržištu.

Osim ova dva modela, Apple navodno priprema još jedan s dijagonalom ekrana oko deset inča koji bi trebao imati tanki okvir oko ekrana – tačna veličina i specifikacije ovog uređaja još nisu poznati, ali Apple s ovim iPadom želi povećati prodaju svojih tableta, što bi moglo značiti i nižu cijenu.

Kao što je poznato, prodaja iPada u posljednje je vrijeme u padu te u Appleu žele sve preduzeti kako bi zaustavili pad prodaje i ponovo zainteresovali korisnike za tablete.
 

(Vijesti.ba / NN)
 


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!