Sarajevo 20 °C Utorak 24.04.


11.01.2017. / 16:36h Politika - Nenadić - Ramić

Prezentirane poduzete i okončane normativne aktivnosti Ministarstva pravde KS-a

Prezentirane poduzete i okončane normativne aktivnosti Ministarstva pravde KS-a
Ministar pravde i uprave Kantona Sarajevo Mario Nenadić prezentirao je danas predstavnici OSCE-a Samri Ramić sve poduzete i okončane normativne aktivnosti Ministarstva pravde i uprave u 2016. godini, a koje su odobrile Vlada i Skupština Kantona Sarajevo.

Pored započetih aktivnosti koje realizira u saradnji s OSCE- om, a odnose se na izradu prijedloga propisa planiranih u Programu rada Ministarstva pravde i uprave Kantona Sarajevo za 2017. godinu, dogovoreni su i prioriteti za rad u narednom periodu. Prije svega, razgovor je vođen na temu predlaganja amandmana na Ustav Kantona Sarajevo, te izradu prijedloga zakona o lokalnoj samoupravi i prijedloga zakona o imovini Kantona Sarajevo.
 
Ramić je istakla da će OSCE, kao i do sada, podržati rad Ministarstva na realizaciji planiranih aktivnosti u oblasti lokalne samouprave, vršiti koordinaciju s jedinicama lokalne samouprave, kao i provođenje već započetih obaveza u ovom segmentu, saopćila je Press služba KS-a.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!