Sarajevo 3 °C Ponedjeljak 19.03.


11.01.2017. / 13:58h Fudbal - Zbog neisplaćenih dugova

UEFA izbacila Partizan na tri godine iz Evrope!

UEFA izbacila Partizan na tri godine iz Evrope!
Evropska fudbalska unija (UEFA) zabranila je fudbalskom klubu Partizan da da nastupa u Ligi šamiona i Ligi Evrope naredne tri sezone zbog neizmirenih dugovanja.

UEFA je saopćila kako je srbijanski klub od septembra nakupio skoro 2,5 miliona eura dugova, uglavnom prema socijalnim i poreskim vlastima u Srbiji.

Trogodišnja zabrana igranja u evropskim takmičenjima je neuobičajeno oštra, ali je UEFA navela da je takva kazna potrebna pošto je Partizan prekršio pravila o neplaćenim dugovima tri puta u posljednjih pet godina.

Navodeći "upadljivo sličan niz okolnosti" s Partizanovim posljednjim slučajem s dugovima 2013. godine kada je suspendovan na godinu dana iz evropskih takmičenja, organ UEFA-e za kontrolu klupskih finansija naveo je da je strožija kazna "prikladna i također u stanju da generalno izazove efekat odvraćanja".
 

(Vijesti.ba / AA)


Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još