Sarajevo 3 °C Ponedjeljak 19.03.


09.01.2017. / 22:44h Loš - Samo sanjaj

Milorad Dodik

Milorad Dodik
Sanjamo da se pripojimo i budemo jedinstveni dio zajedno s maticom Srbijom, izjavio je večeras u Banjoj Luci predsjednik RS-a Milorad Dodik, na svečanoj akademija, u povodu „Dana RS-a“, koji je neustvanim osporio Ustavni sud BiH.

Taj san, ustvrdio je, bit će jednog dana ostvaren.

-Ovih 25 godina formiranja RS bilo je upečatljivo još po nečemu. Branili su nam da sanjamo. Odnosno branili su nam da kažemo šta sanjamo. A kao oni to nisu znali, da se naš san uporno obnavlja i da će jednog dana biti ostvaren. Tu se ništa nije promijenilo - naveo je Dodik.

Bez obzira na zabrane da se to sanja i da postoji RS, kazao je, Srbi imaju pravo da sanjaju i bit će to što hoće.

Ističući da zna da je RS "trn u oku mogima", dodao da stoga niko ne može biti neupućen, već da političari moraju da vide probleme i daju rješenje i da RS "zbog navijačkoj odnosa" NATO saveza nije spremna da se uputi ka tom vojnom savezu i zagovarat će vojnu neustralnost.

Dodik je ponovio da će RS, koju je nazvao "časnom teritorijalnom državnom organizacijom" nastaviti da slavi svoj dan te da će nastaviti saradnju sa Srbijom i Rusijom, te Kinom te želi da obnovi veze s novom američkom admnistracijom.

(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak