29.12.2016. / 16:51h Dobar - Oporezivanje kladionica

Fuad Kasumović

Fuad Kasumović
Gradsko vijeće Zenice na današnjoj sjednici izglasalo je povećanje komunalnih taksi, među kojima je oporezivanje kladionica, ali ista odluka neće biti primijenjena na kablovske operatere.

Prema usvojenom prijedlogu, kladionice će plaćati i do 50.000 KM po uplatnom mjestu. Današnjim glasanjem u Gradskom vijeću Zenice kladionice će u narednom periodu biti dodatno oporezovane, iako su vlasnici kladionica pisali gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću da time krši odluku Ustavnog suda.

Prije glasanja Kasumović je kazao kako neće dozvoliti da kladionice zarađuju veliki novac u Zenici, a da oporezivanje ne prođe, prenosi Klix.

"Vi glasajte kako hoćete, a ja vas samo upozoravam. Nemoralno je meni kao ekonomisti pričati o Ustavnom sudu. Ja nikada ne pričam o nekim stvarima o kojima ne znam. Ja sam svjestan i građani su isto svjesni da je BH Telecom pod vlasti SDA. Moje je da poduzimam aktivnosti koje su bitne za ovaj grad i njegove građane. Ja sam svjestan da ogromne pare hodaju. Znate li koliki je promet kladionica? Ukoliko ste vi za to da im još damo, izdvojite iz budžeta da im još damo. Ja to neću dozvoliti", izjavio je Kasumović.

(Vijesti.ba)


Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
Prikaži još
Podijeli ovaj članak