Sarajevo -2 °C Subota 24.02.


28.12.2016. / 16:31h Dobar - Na sastanku sa generalom Schrotterom

Dragan Mektić

Dragan Mektić
Ministarstvo sigurnosti BiH u narednoj godini će razviti mnogo efikasniju i širu saradnju sa EUFOR-om, dogovoreno je tokom današnjeg sastanka Dragana Mektića, ministra sigurnosti BiH i major-genarala Friedricha Schrottera, komandanta EUFOR-a, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva sigurnosti BiH dodaju da je Mektić upoznao major-genarala Schrottera sa aktivnostima ministarstva, posebno naglašavajući aktivnosti na uspostavljanju zajedničkih modela borbe protiv terorizma, organiziranog kriminala i zaštite granica na regionalnom nivou. 

Razgovarano je i o evropskom putu BiH, a ministar Mektić je konstatirao da je napravljen iskorak tokom 2016. godine uspostavom operativne saradnje sa EUROPOL-om i da je Ministarstvo sigurnosti BiH u potpunosti spremno da odgovori na upitnik EU koji se odnosi na oblast sigurnosti.

Komandant Schrotter je odajući priznanje ministru Mektiću za dosadašnji rad, ponudio pomoć i predložio da saradnja sa ministarstvom, ali i drugim sigurnosnim agencijama bude dignuta na viši nivo, navedeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

 

(Vijesti.ba / AA)

Podijeli ovaj članak