18°C
Mostar 23°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

20.12.2016 / 15:46 Politika - Sastanak Antikorupcionog tima

Saradnja u borbi protiv korupcije timova Vlade FBiH i EU

Saradnja u borbi protiv korupcije timova Vlade FBiH i EU
Foto: Vijesti.ba
Antikorupcioni tim Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, predvođen predsjednikom Suvadom Osmanagićem, sastao se u okviru redovnih aktivnosti s predstavnicima tima Evropske unije koji provodi projekt razvoja kapaciteta u sprječavanju korupcije i stvaranja strateških dokumenata u ovoj oblasti u BiH.

Tim Evropske unije predvodila je međunarodni stručnjak za pitanja vladavine prava i reforme u oblasti borbe protiv korupcije Londa Esadze.
 
Članovi Antikorupcionog tima Federalne vlade upoznali su predstavnike Evropske unije sa svim aktivnosima koje su do sada provedene, kao i onima koje se provode u okviru zadataka koji su im povjereni.
 
Razgovarano je i o planovima saradnje s drugim nivoima vlasti u BiH u oblasti borbe protiv korupcije, te o poteškoćama s kojima se Antikorupcioni tim Vlade FBiH suočava u radu.
 
U okviru ovog projekta, tim Evropske unije je izrazio spremnost pomoći Antikorupcionom timu Vlade FBiH na uspješnom implementiranju Strategije za borbu protiv korupcije Federacije BiH 2016-2019. godina i pratećeg Akcionog plana.
 
Uspostavljeni su prvi kontakti i dogovorena naredna kontinuirana komunikacija, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
 
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo