12°C
Mostar 15°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

19.12.2016 / 13:57 Politika - 15. redovna sjednica

Predstavnički dom Parlamenta FBiH zasjeda 20. i 21. decembra

Predstavnički dom Parlamenta FBiH zasjeda 20. i 21. decembra
Parlament FBiH / Vijesti.ba
Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine zasjedat će u naredna dva dana.

U najavljenom dnevnom redu za sutrašnju, 15. redovnu sjednicu, predviđeni su godišnji izvještaji o radu Federalnog zavoda za transfuzijsku medicinu, Zavoda za zapošljavanje i Nadzornog odbora Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, kao i izvještaj o poslovanju Dioničkog društva BH Telecoma za period 1.1.  do 31.12. 2015. godine (revidirani).

Predviđeni su također izvještaji o prošlogodišnjem radu Agencije za bankarstvo FBiH s Informacijom o bankarskom sistemu FBiH s 31.12.2015. godine, Informacijom o mikrokreditnom sistemu FBiH s 31.12.2016. godine, Informacijom o sektoru lizinga u FBiH s 31.12.2016. godine te Izvještaj o radu samostalnog odjela ombudsmena za bankarski sistem za period 1.1.-31.12.2015. godine.

Poslanici će biti upoznati i o godišnjem radu Komisije za koncesije FBiH, Komisije za vrijednosne papire FBiH te o poslovanju u 2015. godini privrednih društava iz oblasti rudarstva (rudnici u sastavu Koncerna EPBiH i RMU Banovići d.d. Banovići).

Informacija o izvršenim revizijama privatizacije državnog kapitala privrednih društava i banaka u FBiH za period novembar 2015. godine - juni 2016. godine također je u prijedlogu dnevnog reda.

Za 21. decembar je najavljena 16. redovna sjednica Predstavničkog doma, a za njen dnevni red predloženi su zakoni čiji su predlagači pojedini parlamentarci.

Delegat u Domu naroda Slađan Ilić uputio je u proceduru po skrećenom postupku Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o naplati i djelimičnom otpisu dugovanja sportskim kolektivima, dok je Alma Kratina, članica Predstavničkog doma, predložila izmjene i dopune Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Poslanik Dennis Gratz predlaže izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Krivičnog zakona FBiH te Zakona o Fondu za zaštitu okoliša FBiH, a poslanički klub Socijaldemokratske partije BiH zakon o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom.

Poslanici Demokratske fronte pripremili su izmjene i dopune Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti FBiH, a poslanik Stranke demokratske akcije Ismet Osmanović Nacrt zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja.

 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo