Sarajevo -7 °C Nedjelja 24.02.


11.10.2016. / 10:30h Ostali sportovi - "Intercontinental Short Track"

Edin Branković u trci na 500 m isklizao novi državni rekord

Edin Branković u trci na 500 m isklizao novi državni rekord
Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković, u sklopu priprema za nastupe na svjetskim kupovima, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine i BH Telekoma, nastupio je od 7. do 9. oktobra na međunarodnom takmičenju "Intercontinental Short Track" u Calgaryju (Kanada).

Na tom jakom takmičenju, koje je u rangu svjetskih kupova, pored bh. reprezentativca, nastupili su i najbolji svjetski brzoklizači iz 14 zemalja među kojima su i velesile u tom sportu SAD, Kanada, Kina, Japan, Francuska, Velika Britanija itd.
 
Edin Branković je imao zapažen nastup. U trci na 500 m isklizao je novi državni rekord (0:43.571) star šest godina. U ukupnom plasmanu, Edin je zauzeo 28. mjesto, što je u toj fazi priprema dobar rezultat, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.
 
(Vijesti.ba / FENA)


Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!