28°C
Mostar 31°C
Tuzla 30°C
Banja Luka 28°C
Bihać 25°C
Powered by Dark Sky

30.08.2016 / 12:04 Politika - Skandalozna i prijeteća izjava

Milica Marković: Bošnjaci i treba da se plaše zajedničke vježbe MUP-ova Srbije i RS

Milica Marković: Bošnjaci i treba da se plaše zajedničke vježbe MUP-ova Srbije i RS
Milica Marković / Vijesti.ba
Tokom rasprave na današnjoj sjednici Parlamenta BIH poslanica SNSD-a Milica Marković je, govoreći o zajedničkoj vježbi MUP-a RS i MUP-a Srbije, održanoj tokom vikenda, izrekla je u najmanju ruku skandaloznu i prijeteću poruku.

Marković je naime, prenosi TV1, prilikom rasprave izjavila: " Bošnjaci se i trebaju prepasti te vježbe koja je pokazala snagu Srbije i RS-a".

Poslanik SDA u PD PSBIH Asim Sarajlić je reagujući na ovu izjavu kazao kako je jasno da se stanovnici Podrinja plaše, jer je tamo ipak počinjen genocid i u kojem su učestvovali pripadnici MUP-a Srbije i vojske RS.

Sadik Ahmetović je u svojoj reakciji kazao kako je izjava Milice Marković strašna prijetnja koja je stigla sa govornice državnog Parlmenta. On je dodao da mu ja žao što isti taj parlament nije imao snage da osudi ovakvu retoriku te na taj način građanima pošalje poruku da će ova zemlja biti mirna i stabilna.

SDP je napustio sjednicu Parlamenta BIH, te su iz ove stranke poručili kako ne mogu preći preko brutalnih prijetnji SNSD-a.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo