10°C
Mostar 16°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

10.06.2016 / 17:57 Fudbal - Ognjen Vranješ

"Astana nudi odličan ugovor, Gijon me želi zadržati"

"Astana nudi odličan ugovor, Gijon me želi zadržati"
Ognjen Vranješ / Vijesti.ba
Fudbalski reprezentativac naše zemlje Ognjen Vranješ uskoro bi Sporting iz Gijona mogao zamijeniti šampionom Kazahstana Astanom u čijem timu danas nastupa njegov kolega iz reprezentacije Marin Aničić.

Vranješ je u kratkom razgovoru ta Sport.ba priznao da postoji ponuda bogatog kluba iz Kazahstana, kao i da ne bi imao ništa protiv prelaska, međutim njega ugovor sa Sporingom veže i u naredne dvije godine, tako da je teško očekivati da će ga španski klub pustiti.

“Ponuda je finansijski itekako primamljiva. Ukoliko se klubovi dogovore, možda se posao i zaključi. U protivnom bih ostao u Gijonu gdje mi je lijepo i gdje sam se odlično snašao“, rekao je Vranješ za Sport.ba.

Ognjen je u Japanu odigrao samo  polufinalni meč Kirin Kupa. Protiv Japana ga nije bilo zbog isključenja na susretu protiv Danske.

“Šteta jer mi se igralo u finalu. Pobjeda nad Danskom i Japanom je velika stvar. Dobro je što će stručni štab moći proširiti bazu igrača za prestojeći ciklus. Nije mala stvar pobijediti Japan na njihovom terenu“, kaže Vranješ.

Ognjenov stariji brat Stojan tokom ljeta neće mijenjati sredinu.

“Stojan je zadovoljan u Legiji i vrlo vjerovatno tamo i ostaje“, dodao je reprezentativac BiH.

 

(Vijesti.ba / Sport)

Izdvajamo