7°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

26.04.2016 / 10:46 Ostali sportovi - Odlazi u Njemačku

Arijana Tirak počinje pripreme za narednu klizačku sezonu

Arijana Tirak  počinje pripreme za narednu klizačku sezonu
Arijana Tirak / Vijesti.ba
Reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju Arijana Tirak početkom maja ove godine, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, odlazi na pripreme u Mittenwald (Njemačka), gdje će pod rukovodstvom svoje trenerice Ursule Koll raditi na ledu s akcentom na tehniku skokova.

Kamp u Njemačkoj, na kojem učestvuju najbolji klizači iz Austrije i Njemačke, je i početak intenzivnih priprema naše najbolje klizačice za narednu klizačku sezonu koja počinje prvog jula, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.
 
Nakon završetka međunarodnog takmičenja "Sarajevo Open 2016", koje je održano u Zetri u februaru, kada je u konkurenciji svjetske prvakinje osvojila bronzanu medalju uz izvanredan nastup, Tirak je  nastavila sa intenzivnim treninzima na "suhom" na poboljšanju snage.
 
U klizačkoj sezoni 2016/17., očekuje se  da nastavi s profesionalnim radom i osvoji dovoljan broj tehničkih bodova, neophodnih da bi u 2017. godini mogla nastupiti na evropskom i svjetskom prvenstvu, koja su ujedno i kvalifikaciona za odlazak na ZOI 2018., navodi se u saopćenju.
 
(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo