15°C
Mostar 19°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 18°C
Bihać 15°C
Powered by Dark Sky

27.01.2016 / 11:20 Obrazovanje - Direktor agencije HEA

Nanić: Projekt za jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju u BiH

Nanić: Projekt za jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju u BiH
Foto: Fena - Vijesti.ba
Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta (HEA) učestvovala je na pripremnom sastanku novog projekta iz Erasmus + programa pod nazivom "Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH/STINT", a domaćin sastanka je bio Univerzitet KU Leuveun iz Genta (Belgija).

Kako je za Fenu izjavio direktor Agencije Husein Nanić, nosioci projekta, koji će biti implementiran u naredne tri godine, jesu Univerzitet u Istočnom Sarajevu i KU Leuveun iz Belgije.

-Osim EU partnera iz Belgije, Portugala (Instituto Politehnico Porto) i Velike Britanije (Buckinghamshire New University), bh. partneri u projetku su svi javni univerziteti u BiH, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja i Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske - naveo je Nanić.

Projekt će biti usmjeren na jačanje i unapređenje procesa internacionalizacije univerziteta i priznavanja kvalifikacija u Bosni i Hercegovini.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo