7°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C
Powered by Dark Sky

06.12.2015 / 11:26 Ostali sportovi - Seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju

Edin Branković imao solidan nastup na SP u Japanu

Edin Branković imao solidan nastup na SP u Japanu
Edin Branković / Vijesti.ba
Edin Branković, seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), nastupio je na Svjetskom kupu koje je održano od 4. do 6. decembra u Nagoji, Japan. U konkurenciji najboljih brzoklizača svijeta iz 28 zemalja, Edin je nastupio u trkama na 500 i 1500 metara, saopćio je danas Savez klizačkih sportova BiH.

Naš reprezentativac u Japan je došao sa zakašnjenjem, zbog čega nije imao vremena za adaptaciju na promjenu vremenske zone, a i prehlada koju je dobio na dan takmičenja uticala je jednim djelom na njegovu odabranu taktiku.

U takvoj situaciji i u izuzetno jakoj konkurenciji, iako je imao solidan nastup (34. i 37. mjesto), nije uspio ući u zavrsni krug takmičenja.

U Savezu su zadovoljni sa nastupom našeg reprezentativca.

- Veliki je uspjeh i sami odlazak na ovako veliko takmičenje, a posebno kada se zna kakve uslove i podršku ima ovaj olimpijski sport u našoj zemlji. U nastavku klizačke sezone Edin će nastupiti na Evropskom prvenstvu koji se održava u Sočiju (Rusija) polovinom januara iduće godine - navodi se u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo