20°C
Mostar 24°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C
Powered by Dark Sky

23.10.2015 / 11:27 BiH - Ministar unutrašnjih poslova RS

Lukač: Dogovorena saradnja sa MUP-om ruske federacije

Lukač: Dogovorena saradnja sa MUP-om ruske federacije
Dragan Lukač / Vijesti.ba
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač potpisao je u Moskvi memorandum o razumijevanju između Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i Glavne uprave MUP-a Ruske Federacije za grad Moskvu.

Memorandun predviđa čvršću saradnju u oblasti suzbijanja i borbe protiv transnacionalnog kriminala i najtežih krivičnih djela s ciljem efikasnijeg ostvarivanja prava i sloboda građana Republike Srpske i Ruske Federacije.

Obje strane, kroz potpisivanje sporazuma, takođe su izrazile spremnost za sprovođenje zajedničkih obuka i usavršavanja u različitim stručnim poslovima, te mobilnost kadrova, saopšteno je iz MUP-a Republke Srpske.

Tokom višednevne posjete Moskvi, Lukač se sastao sa prvim zamjenikom ministra unutrašnjih poslova Ruske Federacije i generalnim sekretarom Ministarstva Igorom Zubovim.

Na sastanku je bilo riječi o budućoj saradnji u borbe protiv terorizma, obuci specijalnih snaga policije, te u oblasti rada kriminalističke policije.

Razmijenjena su mišljenja o bezbjednosnoj situaciji na globalnom nivou, prvenstveno imajući u vidu migracije sa Bliskog istoka, a domaćini su MUP-u Srpske ponudili saradnju i podršku kroz obuke, uzajamne posjete i razmjenu iskustava.

U saopštenju je nevedeno da je Lukač održao i niz sastanaka u Glavnoj upravi MUP-a Ruske Federacije za grad Moskvu, te posjetio sajam bezbjednosne opreme "Interpoliteks 2015".

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo