-2°C
Mostar 2°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -1°C
Bihać 0°C
Powered by Dark Sky

21.10.2015 / 14:49 Politika - Novalić u Francuskoj

Pozdravljen napredak u provođenju Reformske agende

Pozdravljen napredak u provođenju Reformske agende
Novalić u Francuskoj
Istaknuta je potpora Francuske u segmentu tehničke realizacije pojedinih elemenata u okviru Reformske agende.

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić koji, na poziv francuskog domaćina, od 20. oktobra 2015. godine boravi u radnoj posjeti Republici Francuskoj, sastao se sa specijalnim predstavnikom ministra vanjskih poslova Francuske za ekonomsku saradnju sa zapadnim Balkanom Alainom Richardom, državnim sekretarom Francuske za evropska pitanja Harlemom Desirom i rukovoditeljem Agencije za strategiju učešća države Thomasom Chalumeauom, te razgovarao o unaprjeđenju ekonomske saradnje, posebno u oblasti putne infrastrukture i energetike, kao i o mogućim modalitetima finansiranja.

Tokom razgovora su istaknuti dosadašnji rezultati u ostvarenju Reformske agende. Sagovornici su pozdravili napredak postignut u ostvarenju Reformske agende, te pozvali na ubrzano provođenje akcionih planova.
Također, pozdravljeno je obezbjeđivanje parlamentarne većine u Federaciji BiH kao garanta stabilne provedbe Reformske agende i ubrzanja reformskog procesa.

Istaknuta je potpora Francuske u segmentu tehničke realizacije pojedinih elemenata u okviru Reformske agende.

Sastancima su prisustvovali ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Claire Bodogny i ambasador Bosne i Hercegovine u Francuskoj Ivan Orlić.

(Vijesti.ba)

Komentari - Ukupno %

NAPOMENA - Portal Vijesti.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Vijesti.ba!
1000 karaktera preostalo
Prikaži još

Izdvajamo