31°C
Mostar 35°C
Tuzla 33°C
Banja Luka 34°C
Bihać 34°C
Powered by Dark Sky

22.05.2015 / 17:27 BiH - Marinko Čavara

Čavara razgovarao s Praštalom o projektima Evropskog pokreta u BiH

Čavara razgovarao s Praštalom o projektima Evropskog pokreta u BiH
SARAJEVO - Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara danas je razgovarao s predsjednikom Evropskog pokreta u BiH Predragom Praštalom. Praštalo je upoznao predsjednika FBiH o aktivnostima i planiranim projektima Evropskog pokreta u BiH, a posebno je ...

... istakao projekt ''Dani i mjeseci Evrope u BiH 2015'', koji će biti realiziran na području Brčko Distrikta u povodu obilježavanja Dana Evrope, saopćeno je iz Evropskog pokreta u BiH.

- Evropski pokret u BiH već deset godina obilježava Dan Evrope, a ove godine će Brčko Distrikt biti domaćin manifestacije koja predstavlja pozitivan primjer za BiH i pokazuje da se može uspješno djelovati u interesu svih građana i naroda. U sklopu manifestacije, odgovarajuća priznanja će biti dodijeljena istaknutim pojedincima i kolektivima koji su na bilo koji način pridonijeli stvaranju bolje slike o našoj zemlji - kazao je Praštalo.

Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje s ciljem ubrzanja procesa evropskih integracija i napretka FBiH i BiH, te je istaknuta potreba veće potpore institucija vlasti projektima Evropskog pokreta u BiH.

Predsjednik FBiH izrazio je potporu radu Evropskog pokreta BiH i održavanju manifestacije ''Dani i mjeseci Evrope u BiH 2015'', koja će pridonijeti promoviranju pozitivnih vrijednosti Evropske unije.

(Vijesti.ba/Fena)

Izdvajamo