-3°C
Mostar 3°C
Tuzla -1°C
Banja Luka 0°C
Bihać -1°C
Powered by Dark Sky

11.05.2015 / 19:45 BiH - Ovo je šesta najbrže rastuća tehnološka kompanija u Jugoistočnoj Evropi

Ovo je šesta najbrže rastuća tehnološka kompanija u Jugoistočnoj Evropi

Ovo je šesta najbrže rastuća tehnološka kompanija u Jugoistočnoj Evropi
SARAJEVO - U sklopu najveće ovogodišnje regionalne konferencije za digitalni marketing i medije, Digital Day 2015, bosansko-hercegovačka IT grupacija Lupon Ventures dolazi sa dvostrukom ulogom, kao Platinum sponzor ali i kao predavač za sve prisutne u Domu omladine u Beogradu.

Kao perfektna sinergija znanja i dugogodišnjeg iskustva iz ekonomskih oblasti i informacionih tehnologija, Lupon Ventures je osnovan 2008. godine, a sastoji se od sedam kompanija specijaliziranih za, pored ostalog, Internet Payment Gateways, eCommerce, Enterprise Resource Planning, Web development, Digitalni marketing, Yield management te razna druga softverska rješenja i inovacije.

Neka od bitnijih dešavanja u poslovanju grupacije u protekle dvije godine je i otvaranje nove kompanije “Lupon Media” sa sjedištem u Londonu, kao i akvizicija prvog i najvećeg internet payment gateway i payment software solutions kompanije u Jugoistočnoj Evropi, Webteh iz Hrvatske, sa preko 500 aktivnih klijenata.  Webteh je u Hrvatskoj prva, a u Centralnoj Evropi šesta najbrže rastuća tehnološka kompanija po istraživanju "Deloitte Technology Fast 50 program"  a prema analizi posljednjih 5 godina poslovanja.

Misija Lupon Ventures je da se kroz kontinuiranu inovaciju i optimizaciju stvara vrijednosti za poslovne partnere, uposlenike i cjelokupno društvo, te davanje doprinosa njegovom razvoju i napretku u svakom smislu. Kroz svoju stalnu viziju Lupon Ventures nastoji da konstantno nudi i razvija inovativna rješenja u sferi IT-a i da pritom daje najbolje od sebe i bude najbolji u onome što radi. Fokus Lupon Ventures aktivnosti je i konstantna motivacija i individualni napredak svakog uposlenika koji uvijek ima priliku za sticanjem dodatnog znanja i napredovanjem u svojoj karijeri.

Jedan od bitnijih ciljeva Lupon Ventures je biti lider na polju programmatic digitalnog oglašavanja Adriatic regije. Zahvaljujući znanju, iskustvu i maksimalnoj posvećenosti tima, cilj je ostvaren i Lupon Ventures je sada najveći Ad Network sa cijelim setom usluga za publishere. S obzirom se dosadašnja saradnja sa američkim gigantom Google-om pokazala veoma uspješnim potezom, jedan od narednih ciljeva Lupon Ventures je i da uskoro postanu prvi Google vendor na Balkanu.

Trenutno je u Lupon Ventures grupaciji zaposleno stotinjak mladih i perspektivnih stručnjaka koji rade sa najuspješnijim brandovima poput Lupon Media,  Webteh, Pikpay, CityDeal, Lokmark, 10th Floor, Hive Cube, AdxPremium, ClickPlus, itd.

Samo neke od referenci su kompanije poput Google, Mediamath, Deutsche Telekom, Turkish Airlines, Sberbank, Unicredit Leasing, Mercedes, Renault, Škoda i desetine drugih relevantnih kompanija. Također, gotovo svi vodeći online mediji u Bosni i Hercegovini i regionu su partneri Lupon Ventures grupacije, uključujući Tportal, Nova TV, Dnevni avaz, Blic, B92...

Veliko priznanje kvalitetnom radu ove kompanije dolazi i od najboljeg fudbalera Bosne i Hercegovine i kapitena reprezentacije, Edina Džeke koji je ukazao povjerenje Lupon Venturesu.

Na Digital Day 2015. konferenciji, Lupon Ventures će učestvovati u “disqus panelu” na temu “Mjerenje internet kampanja” i dati najbolje savjete iz svoje prakse. Pored “disqus panela”, posjetioci će također imati priliku da učestvuju u radionicama i primjene stečeno znanje na svom radnom mjestu i u svojoj kompaniji.


(Vijesti.ba/Avaz)

Izdvajamo