11°C
Mostar 13°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 14°C
Powered by Dark Sky

23.02.2015 / 14:20 BiH - U NUB BiH dodijeljene knjige bibliotekama i institutima

U NUB BiH dodijeljene knjige bibliotekama i institutima

U NUB BiH dodijeljene knjige bibliotekama i institutima
SARAJEVO - U Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci Bosne i Hercegovine (NUBBiH) danas je organizirana dodjela naučnih, stručnih i univerzitetskih knjiga, koje je Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke otkupilo tokom 2014. godine, kao društveno vrijedna izdanja domaćih autora.

Uime Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, knjige su uručili Adnan Zeković, sekretar Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Jasmin Branković, pomoćnik ministra.

Direktor NUBBiH Ismet Ovčina, se uime institucija i ustanova kojima su knjige dodijeljene, zahvalio, te naglasio da se ovaj vid podrške Federalnog ministarstva odvija u kontinuitetu već nekoliko godina i da je vrlo značajan za popunjavanje knjižnih fondova biblioteka i instituta.

Knjige su uručene predstavnicima: Nacionalna i univerzitetska biblioteka BiH, Kantonalna i univerzitetske biblioteka Bihać, Biblioteka Univerziteta u Zenici, Biblioteka Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, Sveučilišna knjižnica u Mostaru, Biblioteka Univerziteta u Tuzli, Orijentalni institut; Institut za jezik, Institut za historiju i Biblioteka Zemaljskog muzeja BiH, saopćio je Ured direktora NUBBiH.

(Vijesti.ba/Fena)

Izdvajamo