-7°C
Mostar -2°C
Tuzla -5°C
Banja Luka -3°C
Bihać -1°C
Powered by Dark Sky

18.06.2014 / 12:03 Auto-Moto - Formula 1 / vijesti.ba

Allison: Ferrari napreduje, to je borba koja nikada ne prestaje

Allison: Ferrari napreduje, to je borba koja nikada ne prestaje
Talijanska ekipa ove je sezone samo jednom bila na postolju. Bilo je to u četvrtoj utrci sezone kada je Fernando Alonso osvojio treće mjesto u Kini. Ferrari je trenutno treći u poretku konstruktora iza Mercedesa i Red Bulla.

“Svake godine ljudi u tvornici daju sve od sebe kako bi poboljšali paket koji imamo. Ako ste naprijed onda radite kako bi ostali tamo a ako niste tada je cilj vaših napora pomak prema naprijed. Trenutno nismo naprijed i dajemo sve od sebe na svakom području bolida: mehanika, aerodinamika, elektronika, svaka pojedina komponenta, set up, sve što možemo učiniti kako bi se poboljšali je učinjeno. Na zadnjim utrkama imali smo više nadogradnji nego obično i to je zapravo poboljšalo našu poziciju. Moramo se nastaviti boriti, imamo planove nadogradnji utrku za utrkom. To je borba koja nikada ne prestaje”, rekao je Allison.

Iako misli da će VN Austrije biti nepoznanica za momčadi, Englez očekuje da će način trošenja guma, pogotovo Pirellijeve supermekane mješavine, još jednom biti od presudne važnosti.

“Ne možemo biti sigurni što možemo očekivati ali kao i na svim stazama ove godine, upravljanje opcijama u kvalifikacijama bit će vrlo važno. Trebate osigurati da guma bude spremna za brzi krug u Q2 dok istovremeno morate biti sigurni da će kasnije izdržati prvi stint utrke”, zaključio je Allison.

(vijesti.ba)

Izdvajamo