Sarajevo 0 °C Ponedjeljak 10.12.


20.02.2017. / 13:19h Muzika & Film - Jedan od neponovljivih i najboljih bendova na sceni

Udruženje rođaka niže uspjehe bez veze i štele

Udruženje rođaka niže uspjehe bez veze i štele
Čuli ste zasigurno za Udruženje rođaka. Ma ne, nije riječ o udruženju koje štiti interese rođaka, uposlenika u državnim firmama. Riječ je zapravo o udruženju koje čuva dašak srodne povezanosti ali daleko od male zemlje na Balkanu, zvane Bosna i Hercegovina. Udruženje rođaka čine Mili, Sanjin, Elvis, Igor, Almir i Daniel koji žive i rade u Norveškoj.

Zbog njihove muzike i interpretacije, muzički kritičari ocijenili su ih kao jedan od neponovljivih i najboljih bendova trenutno na sceni. Razlog za ovaj komentar je zasigurno pjesma "Nermina", moderna verzija Šantićeve "Emine" koja je pored pjesme "Kafana Hollywood" pobrala sve simpatije publike širom Bosne i Hercegovine ali i regiona i na taj način, plasirala Udruženje rođaka na domaće muzičko nebo.

udruzenje-rodjaka-2
 
Prošla godina je bila izuzetno uspješna za ovaj bend koji je albumom pod nazivom "Kafana Hollywood" proslavio 10 godina svog postojanja. Mnogobrojni koncerti, predstave i nagrade, dokaz su da je ovo  Udruženje ipak jedinstveno na ovom svijetu, jer je sva dostignuća postiglo "bez veze i štele".

O kakvoj se grupi talentiranih rođaka radi imat ćete priliku da se lično i uvjerite 25.02. u klubu "Black Dog Pub" Mostar, 02.03. u "Slogi" Sarajevo i 03.03. i u "Nardi Pub-u" Tuzli gdje će promovisati album "Kafana Hollywood".

udruzenje-rodjaka-3

Album "Kafana Hollywood" doživio je veliki uspjeh, a to potvrđuje  činjenice da je prvo izdanje albuma rasprodato u rekordnom vremenu. Upravo zbog toga, Udruženje rođaka će zbog mnogobrojne publike, a u saradnji sa Tempo productionom, reizdati album "Kafana Hollywood".

Dok čekate live nastupe ovog simpatičnog benda poslušajte novu pjesmu "Jamajka Tajland" sa albuma "Kafana Hollywood" u kojoj možete uživati, kako i sama pjesma kaže "bez azila i papira". Ovo je vrijedilo čekati.
 
Link za preuzimanje video spota i pjesama grupe Udruženje rođaka:  https://wetransfer.com/download /52baa78fbab4b176c96d53ce0744f0e420170217072613/9d7f56
 
Link za preuzimanje pjesama sa albuma "Kafana Hollywood":
http://udruzenjerodjaka.com/razno.html


(Vijesti.ba)