Sarajevo -1 °C Srijeda 02.12.


07.08.2012. / 15:03h Zanimljivosti - Protest ljubljenjem

Protest ljubljenjem protiv hapšenja muškarca koji je poljubio svoju partnericu

Protest ljubljenjem protiv hapšenja muškarca koji je poljubio svoju partnericu
Parovi svih uzrasta ljubili su se ispred crkve u gradu Leon u centralnom Meksiku, u znak protesta protiv hapšenja muškarca zbog toga što je poljubio svoju pratilju.

Protest ljubljenjem održan je u nedjelju u podne, istovremeno kada se održava i misa, a podržali su ga i neki parohljani.

Manuel Berumen, 38-godišnji predavač na univerzitetu, 12 sati proveo je u zatvoru zbog toga što je tokom šetnje obližnjim trgom poljubio svoju partnerku, sa kojom ima četvorogodišnjeg sina, prenosi AFP.

"Poljubio sam Majru i odjednom sam čuo nekoga da viče 'Ovdje ima djece - djece!' kao da smo bili goli ili radili nešto pornografski na ulici", rekao je Berumen novinarima pošto je podnio žalbu grupi za zaštitu ljudskih prava.

On i njegova partnerka optuženi su za kršenje moralnih pravila i lokalni sudija im je odredio pritvor od 12 sati. Berumen kaže da su petorica policajaca, koja su reagovala na poziv jedne skandalizovane žene, uhapsila samo njega.

Država Guanahuato, čiji je Leon glavni grad, jedna je od najkonzervativnijih u Meksiku i u njoj su se i ranije dešavali slični incidenti.

 

(Vijesti.ba)