Sarajevo -1 °C Nedjelja 29.11.


07.08.2012. / 01:37h Komentari - ACCOUNT

Pogledajte kako će se ACCOUNT boriti protiv korupcije

Pogledajte kako će se ACCOUNT boriti protiv korupcije
Cilj Antikorupcijske mreže BiH (ACCOUNT) jeste da, kroz zajedničke napore i ujedinjeni glas, borba protiv korupcije u našoj zemlji postane sistematična, održiva i s trajnim rezultatima Magazin Žurnal premijerno objavljuje video prezentaciju Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT, projekat koji su nedavno predstavili Centar za razvoj medija i analize i partnerska organizacija INFOHOUSE na konferenciji "Jači od korupcije".

Cilj Antikorupcijske mreže BiH ACCOUNT jeste da, kroz zajedničke napore i ujedinjeni glas, borba protiv korupcije u našoj zemlji postane sistematična, održiva i s trajnim rezultatima.
 
ACCOUNT će zagovarati primjenu ili unapređenje postojećih zakonskih rješenja u suzbijanju korupcije, te provesti javnu kampanju, kako bi se podigla svijest o važnosti borbe protiv korupcije.
 
Namjera ACCOUNT-a je da uspostavi partnerski odnos s medijima, čija nam je potpora neophodna. Najvažnije, ACCOUNT će biti glas građana kojima je dosta mita, korupcije i "štele" s kojima se susreću na svakom koraku.

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak