Sarajevo 1 °C Četvrtak 26.11.


02.08.2012. / 17:22h Ljepota i Zdravlje - Ilustracija

Spisak za izbjegavanje: Šta sve ne smijete reći ženi koja je napunila trideset

Spisak za izbjegavanje: Šta sve ne smijete reći ženi koja je napunila trideset
Iako u tridesetim žene imaju najviše samopouzdanja i na vrhuncu su svoje intelektualne, ali i fizičke ljepote, kad su godine u pitanju, sa ženama se ne treba šaliti.

Portal AskMen navodi da previše otvoreni komentari govore više o vama nego o njima. Evo šta je na spisku za izbjegavanje. 
 
 TI SI PRESTARA...
Nikada joj nemojte reći da u "tim godinama" ne bi smjela da pravi određene greške, da izlazi sa pogrešnima, nosi uske haljine, bira loše poslove... Savjest će je ionako peći i više neće moći da se izvlači na naivnost kao u dvadesetim.
 
TREBA DA BRINEŠ O SEBI
Mnogi imaju potrebu da ženama iznad 30. savjetuju da je vrijeme da se zdravije hrane jer u tim godinama metabolizam postaje sporiji, a i nisu više u cvijetu mladosti. Neće im baš biti drago ni da čuju ako im savjetujete da počnu da treniraju.
 
BIOLOŠKI SAT JE STVARNO TABU TEMA
Granice majčinstva su pomjerene. Žene su sve uspješnije na poslovnom planu, imaju druge prioritete, želje i snove. Uostalom, to je privatna stvar i onaj ko ženama priča o biološkom satu u najmanju je ruku bezobrazan.
 
NAPUNILA SI 30?
Napuniti 30 jeste prekretnica u životu žene. Već ima dovoljno iskustva, mudrosti, samopouzdanja i život je tek pred njom. Najbolje tek dolazi. Ali, ako stalno neko to potencira prelazi granicu ukusa.

 

(Vijesti.ba)