Sarajevo -4.1 °C Petak 27.11.


02.08.2012. / 13:37h BiH - SNSD / vijesti.ba

SNSD nastavlja obmanjivati narod

SNSD nastavlja obmanjivati narod
Partija demokratskog progresa (PDP) smatra "novom neistinom" najavu predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da će se javna preduzeća u Republici Srpskoj učiniti efikasnijim i da će se promijeniti način upravljanja, te da se neće više postavljati stranački kadrovi za direktore.

"SNSD ima apsolutnu vlast u RS-u već više od šest godina i da su imali takve namjere mogli su ih davno provesti", kaže PDP u današnjem saopćenju.

Podsjećaju javnost da je Dodik u aprilu najavio da će sa smjenama korumpiranih i nesposobnih kadrova, posebno u Šumama RS, u Geodetskoj upravi i u oblasti zdravstva, početi za "dvije-tri sedmice" i da od toga nije bilo ništa.

"PDP smatra da je najnovija najava obračuna s kriminalom i korupcijom u vlastitim redovima nastavak obmane naroda, jer SNSD nema ni volje ni snage za taj posao, a dokaz je i to što se stranka nije ogradila ni od očiglednih kriminalnih aktivnosti, poput otmice za koju je osuđen poslanik SNSD-a Mićo Kraljević", stoji u saopćenju.

Upravo iz ovih razloga PDP će, kako dodaju, uskoro predstaviti inicijativu za usvajanje zakona o nezastarijevanju krivičnih djela iz oblasti korupcije i organizovanog kriminala, nakon čega će se otkriti ko zaista želi borbu protiv korupcije, a ko želi da je zataškava.

(Vijesti.ba/Fena)