Sarajevo 0 °C Četvrtak 26.11.


27.06.2012. / 20:24h Zanimljivosti - Ilustracija

Njegova ljubav je besmrtna: Odlučio da djevojku oženi posthumno

Njegova ljubav je besmrtna: Odlučio da djevojku oženi posthumno
Njegova ljubav je besmrtna. I nevjerovatno jaka.

Da je imao sreće danas bi Tom Thostrup (35) provodio prve bračne dane sa svojom izabranicom, Ellie Jeffery. Ona je prije tri nedjelje umrla od raka dojke. Slomljen odlučio je da je oženi posthumno. "Ona će zauvijek biti moja jedina životna partnerka", napisao je očajan i slomljen poslije tragičnog gubitka. 
 
 Par se upoznao preko sajta za "zabavljanje". Toliko ludo su se zavoljeli, da su za veoma kratko vrijeme isplanirali svadbu, kako će živjeti i gdje.

Ellie se 2009. razboljela. Sa 28 godina ljekari su dijagnostikovali rak dojke. On je bio samo sekundarna bolest, jer su maligne ćelije zahvatile pluća, jetru i kosti. Ona nije, tvrde oni koji su je znali, gubila nadu.

- Doktori su joj predvidjeli svega nekoliko mjeseci života. A ona je sve vrijeme bila aktivna. Naročito na svom blogu, svašta je pisala, o sebi, ljubavi. Bila je veoam kreativna - ispričala je njena prijateljica.
Ideja joj je bila, iako su prognoze bile sumorne, da dokaže da ljekari nekada griješe i da i osoba koja ima rak može da živi fenomenalno.

Pripreme za vjenčanje bile su u toku. Osim vjenčanice, posluženja i dekoracije, Ellie je naručila i divnu periku koja bi sakrila gubitak kose poslije hemoterapije kroz koju je prošla. Miffy, njena odlična prijateljica, poklonila je svoje prirodne uvojke kako bi Ellie blistala na vjenčanju. Iznenada, ona je preminula. Dvadeset dana prije vjenčanja.

- Na žalost, ovo pišem ja, Tom, a ne Ellie. Rano jutros ona je umrla - napisao je najtužniji mladoženja na blogu dana kada se završio život žene koju je obožavao.

Ljekari su predvidjeli kraj, ali par nije vjerovao u takav ishod.

- Pokušali smo da upriličimo vjenčanje u bolnici, ali sve se veoma brzo odigralo. Ona je bila pod jakim lijekovima i to je bilo gotovo nemoguće. Imala je halucinacije i na trenutak bi odbila da se uda u bolničkoj sobi, a onda bi narednog pravila spisak sjedenja zvanica. Bilo je teško - rekao je Tom koji planira da od njenog bloga odštampa knjigu. Prikupljen novac biće iskorišten u humanitarne svrhe.

- Toliko smo očajno željeli da se vjenčamo, ali sam sada shvatio da to nije potrebno. Naši životi su toliko isprepletani da ću nju smatrati zauvijek svojom suprugom. Za mene nikad neće postojati druga, a na ruci ću uvijek nositi naše burme - objasnio je Tom.

 

(Vijesti.ba)

Podijeli ovaj članak